Sayfalar

29 Haziran 2024 Cumartesi

Proje 2024: Gülnar Arkeolojik Yüzey Araştırmasına Bilişim Teknik Altyapısı için Ön Sistem Analizi Desteği

Proje 2024: Gülnar Arkeolojik Yüzey Araştırmasına Bilişim Altyapısı için Ön Sistem Analizi Desteği 

Amaç

Gülnar merkez ve kırsalını teknik olarak koruma bilincinin arttırılmasına yönelik teknik yeterliliklerin sağladığı kolaylığı eşzamanlı ekip çalışmasının yapılacağı yüzey araştırmasına önceden aktarabilme öngörüsüne dayanmaktadır.

Kapsam 

Konunun, Gülnar Arkeolojik Yüzey Araştırması başlatılacağı Eylül ayı ve sonrasında şehircilik alanı dışı yoğun arkeolojik faaliyetler içerecek olması, bilişim araçları kullanarak yapılması için gerekli ön sistem analizi teknik desteği dışındaki bu sonraki faaliyetlere katılmak zorunluluğu taşımaması nedeniyle, sadece bu ön sistem analizi desteği amaçlanan proje kapsamına uygun olarak destek verilerek proje tamamlanmıştır.

Materyal ve Yöntem (Katılım ve Destek)

Yüzey araştırmasının bilişim araçları kullanarak yapılmasına yönelik ön bilgi ve teknik destek gönüllü olarak yüzey araştırması (YA) öncesinde YA başkanına 2023-2024 döneminde talep ettiği farklı zamanlarda sözel görüşmelerde verilmiştir. Gülnar Arkeolojik Yüzey Araştırmasına Bilişim Teknik Altyapı için Ön Sistem Analizi Desteği böylece ~2 yılda tamamlamıştır.  

Projenin tamamlanması 

Proje kapsamında yüzey araştırmasına tam katılım ise desteği veren yürütücü tarafından sahadaki zorlukları ile tam zamanlı katılım sağlanamayacağından yüzey araştırması öncesinde kesin olarak  tamamlanarak sonlandırılmıştır.

Proje yürütücü tarafından bireysel ve gönüllü olarak görev şeklinde icra edilerek tamamlanmış olan proje de 2024 Haziran içinde kapatılmıştır.

Anahtar

Proje,2024,Gülnar, Arkeolojik Yüzey Araştırması,Tübitak,Bilişim Teknik Altyapı,Ön Sistem Analizi Desteği,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eğitim 2024: Aydıncık - Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma

Eğitim 2024:  Aydıncık - Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Eğitime bekleriz: Kocaeli Üniversitesi    https://gulnar.kocaeli.edu.tr/   Pro...

Popüler Yayınlar

Etiketler (Alfabetik sıra)(Diğer:Sıklık sıra en sağ alt);Yıllık+Sayısal Etiket (Alf. sırada sağ üst)

2023 ACANDA-List of Articles/Chapters/Proceedings/Projects/Lectures (Yıllık-Makale/Bildiri Listesi):

/// A. Articles (Makale olarak yayımlanmış çalışmalar): AES 3, Jan; ... /// A+D. Articles accepted (Makale olarak kabul edilip, yayın sürecindeki çalışmalar): JTL, 2023 May; ... /// A.Articles soon-(Makale olarak hazırlanan çalışmalar): GPTS, 2023; Pol, 2023; ... /// B+E. -Articles ready-(Sunulup, makaleye de dönüşüp yayımlanmış çalışmalar): AES 3, Jan; EJOVOC, 2022*; JTL, May; ... /// A+D/B+E. Articles in process-(Sunulup, makaleye de dönüşen yayın sürecindeki çalışmalar): ... /// B+E. Proceedings-(Sunulup, tam metin kitapçıkta yayımlanmış çalışmalar): K.Maras Semp.; ... /// B+E. Proceedings soon-(Sunulup, tam metin kitapçıkta yayım sürecindeki çalışmalar): ... /// B+E. Proceedings-Abstracts/Posters-(Özet/Poster bildiri yayımlanmış/Sunumu tamamlanmış): K.Maras Semp.; Yönar, 11 May*; ... /// B+E. Proceedings soon-(Yayımlanacak/Sunumu yapılacaklar): Polonya 17 May; 8.AED, April; ... /// A+D/B+E. Articles soon before Proceedings-(Makaleye dönüşerek sunulacak çalışmalar): Polonya 17 May; ... /// C. Chapters-(Kitap bölümü olarak kabul edilip, yayımlanmış çalışmalar): K.Maras Semp. / Özgür Yayınları; ... /// C. Chapters-(Kitap bölümü olarak kabul edilip, yayımlanma sürecindeki çalışmalar): Afet ...